Ilmainen toimitus vähintään 50e tilauksille! (ei koske kotiin kuljetusta)Usein kysyttyä

Miksi kalkkimaalit ovat niin suosittuja?

Todennäköisesti siksi, koska kalkkimaalit ovat todella helppoja käyttää. Maalattavaa pintaa ei tarvitse hioa, puhdistus riittää. Maalit ovat hajuttomia, vesiliukoisia ja myrkyttömiä. Voit maalata lähes jokaiselle pinnalle. Maali tarttuu lasiin, metalliin, muoviin, nahkaan ja verhoiltuihin huonekaluihin. Voit värjätä sillä myös tekstiilejä ja vaatteita.

Et tarvitse erikoisosaamista uudistaaksesi huonekalusi tai muun esineen.

Mistä kalkkimaali on tehty?

Kalkkimaali on liitumaalia, josta on alettu käyttää nimitystä kalkkimaali. Suorakäännös englanninkielisestä sanasta Chalk Paint. Kalkkimaali koostuu vedestä, liituaineesta, sideaineesta ja väripigmenteistä. Kalkkimaali ei sisällä myrkyllisiä lisäaineita ja se on hyväksytty myös lasten kalusteiden maalaamiseen.

Tarvitseeko maalattavaa pintaa hioa tai pohjamaalata?

Ei tarvitse. Pinta on kuitenkin hyvä puhdistaa hyvin ensin.

Pohjustusmaalia tarvitset, jos maalaat tammisen, mäntyisen tai petsatun huonekalun, estääksesi läiskiä ja juovia nousemasta maalattuun pintaa. Tammessa ja männyssä on runsaasti happoa, joka nousee maalattuun pintaan, jos sitä ei ensin maalata pohjustusaineella.

Voit myös maalata ensimmäisen kerroksen huonekalustasi tummalla ja toisen kerroksen vaaleammalla sävyllä. Tällöin värijuovien syntyminen on epätodennäköisempää ja saat hienon patinan, jos käytät lopuksi hiomapaperia.

Tarvitset todennäköisesti kaksi maalauskertaa kalkkimaalilla, jos haluat pinnasta peittävän, etkä käytä pohjustusmaalia.

Miten nopeasti kalkkimaali kuivuu ja miten maalaan kalkkimaalilla?

Maali kuivuu kosketuskuivaksi n. 30min. ja voit levittää toisen kerroksen n.1h päästä. Maalia kannattaa levittää melko nopeasti, koska se kuivuu niin nopeasti, ettei pintaan tule jälkiä.

Miten riittoisaa kalkkimaali on?

Vintage kalkkimaali 700ml riittää 7-10m2 maalaamiseen, riippuen maalattavasta pinnasta. Oma kokemus: Maali riitti keskikokoisen keittiön pöydän maalaamiseen kahteen kertaan ja purkista jäi vielä n. puolet jäljelle. Pienellä 100ml vintage kalkkimaalilla maalasin kaksi pientä lastentuolia.

Mihin tarvitsen vahaa?

Kun olet maalannut huonekalun maalilla, suosittelemme viimeistelyä vahalla. Näin saat pinnasta vettä hylkivämmän ja se on helpompi pitää puhtaana. Pinnasta tulee ihanan silkkinen ja matta. Värillisellä vahalla voit myös syventää kaunista sävyä tai patinoida huonekalua.

Mistä vaha on tehty?

Vaha sisältää mehiläisvahaa, karnaubavahaa ja kasvipohjaista tärpättiä. Vahalla on vahoille tyypillinen haju, joka haihtuu melko nopeasti vahan levityksen jälkeen.

Milloin lakka on parempi kuin vaha?

Kun haluat pinnasta vieläkin kestävämmän, kuin vahalla. Esim. paljon kulutukselle alttiiksi joutuvat pöydän pinnat, tuolit ja lattiat kannattaa käsitellä lakalla. En suosittele vahaa esim. keittiön pöydän käsittelyyn, sillä siihen lakka on parempi ja kestävämpi vaihtoehto.

Lakkaa kannattaa levittää kaksi ohutta kerrosta. Älä levitä lakkaa liian paksusti, ettei vaalea pinta ala kellertämään. Ks. Tarkemmat tiedot Sisustus Patinan sivuilta: Pohjustusmaalit ja lakat/Lakka ultramatta.

Palaute

Anna meille palautetta tuotteistamme sähköpostitse. Lähetä meille palautetta, kuvia ennen ja jälkeen maalauksesi kohteesta tai ota kuva ostamistasi tuotteista! Luvallasi julkaisemme lähettämäsi kuvat ja palautteesi joko sivuillamme, Facebookissa tai Instagramissa, jolloin saat 15% alennuksen seuraavasta tilauksestasi! Kiitos etukäteen palautteestasi!

Jos sinulla on muita kysymyksiä, olemme iloisia, jos voimmme auttaa sinua! Lähetä meille sähköpostia: info@sisustuspatina.fi tai soita meille: 050 565 1300.