Who made my clothes - Valmistajat


Tällä sivulla tulen kertomaan enemmänkin vaatteiden valmistajista. Nyt esittelyssä muutama.

 

Creative Handicrafts

Creative Handicrafts on Mumbaissa sijaitseva sosiaalinen yritys, joka pyrkii edistämään slummiyhteisöjen heikommassa asemassa olevia naisia ​​taloudellisen itsenäisyyden kautta.

Viimeisen 30 vuoden aikana Creative Handicraftsista on tullut reilun kaupan organisaatio, jonka tavoitteena on muuttaa maailmaa yksi nainen kerrallaan. Alkaen perustamisestansa 1984 ja rekisteröinnistä 1994, Creative Handicrafts on hitaasti kasvanut reilun kaupan organisaatioksi, joka tukee naisia, jotka valmistavat tekstiilipohjaisia ​​reilun kaupan sertifioituja tuotteita.

Creative Handicrafts syntyi yhden espanjalaisen lähetyssaarnaajan, herra Isabel Martin MCJ: n rakkaudesta ja omistautumisesta, joka asuessaan ja työskennellessään Mumbaissa muutti naisten elämää, jotka ovat nyt CH: n jäseniä.

Jeevan Nirvaha Niketanin (JNN) alkuperäisellä tuella perustettiin naisten itsenäisen ammatinharjoittamisen osuuskunta (WSEC). Vähitellen se rekisteröitiin itsenäiseksi organisaatioksi nimeltään Creative Handicrafts vuonna 1994. Ottaen alkuun pieniä ompelutöitä, tämä pieni naisryhmä on kasvanut Creative Handicrafts -yritykseksi kuten sen näette tänään. He ovat osuuskunta ja työntekijät ovat omistajia. CH halusi siis myötävaikuttaa naisten asemaan ​​ja vahvistaa heitä sosiaalisesti, kulttuurisesti ja taloudellisesti, ja siirtyi askeleen pidemmälle rekisteröidyttyään reilun kaupan verkostoon vuonna 2005.

Creative Handicraftsin painopiste ei ole yksin naisten tukemisessa, vaan myös heidän perheidensä - etenkin heidän lapsiensa. Tämä näkyy useissa toteutetuissa hankkeissa. Tehtävänsä mukaisesti Creative Handicrafts aloitti myös catering-palvelun, jota hoitivat naiset, jotka eivät pystyneet ompeluun. Hanketta johdetaan nyt nimellä ASLI FOODS, ja naiset itse hoitavat sitä.


Maailmaa ruokkii halu ansaita voittoa muutamalle harvalle hyödyntämällä monia. Creative Handicrafts kehottaa olemaan erilainen ja pyrkii tekemään monista ihmisistä omalla työllään toimeentulevia antamalla heille arvokkaan työn ja mahdollisuuden uudelle alulle.

Tekijöiltä: 
"Mahdollisuuksien luominen ja valmiuksien vahvistaminen ovat Reilun kaupan keskeisiä periaatteita, jotka voidaan saavuttaa kumppanuudella People Treen kanssa."

Creative Handicraftsilla työskentelevä Amanda jatkaa: ”Creative Handicraftsilla olemme kiitollisia jatkuvista tilauksista People Treeltä, koska tällöin voimme antaa toivoa naisille, joilla on vähemmän onnellinen tausta. Heidän tilauksensa ansiosta naiset joutuivat hiomaan tekniset- ja räätälöintitaitonsa tasolle, jota he eivät nähneet mahdolliseksi, ja he ovat olleet yllättyneitä siitä, miten kauniita vaatteita he pystyvät valmistamaan, kun ottivat haasteen vastaan. Jatkuvasti innovaatioita tekevä People Treen -tiimi antaa naisillemme mahdollisuuden oppia, ja naisilla, joilla on vähän tai ei ollenkaan peruskoulutusta, on mahdollisuus tulla taloudellisesti itsenäisiksi. Työmme kautta nimettömät, kasvottomat yksilöt löytävät oman identiteettinsä. Ei todellakaan ole parempaa iloa kuin nähdä hymy heidän kasvoillaan, kun he puhuvat tulleensa taloudellisesti kestävälle pohjalle ja siten heillä on mahdollisuus kouluttaa lapsiaan ja luoda heille parempia näkymiä. "


Rosy Solanki, joka on aiemmin työskennellyt räätälinä ja kehitti vaatteiden tuotannon valvontaa, lisää: ”People Tree siirtyy eteenpäin uusimmalla muodilla ja tekniikalla, mutta ei unohda meitä tai tarinoitamme ja kuljettaa meidät mukanaan; auttaa meitä kasvamaan, tavoittelemaan korkeammalle ja saavuttamaan suurempia tavoitteita ”.

Chandra Singh, CH: n ompelija valmistaa noin kahdeksasta kymmeneen helppoa vaatetta tai kahdesta kolmeen haastavaa vaatetta päivässä. Hän nauttii erityisesti uusien mallien ompelemisesta. Kysyessään häneltä, mistä hän tykkää työstään eniten, hän vastaa: "Tykkään työskennellä yhdessä ryhmänä muiden Creative Handicraftsilla olevien naisten kanssa, meillä on upea ja tiivis tiimi.”

 

Assisi Garments

Assisi Garments sijaitsee Etelä-Intiassa. Assisi Garments valmistaa monet People Treen puuvillavaatteet pehmeästä luomu- ja reilun kaupan sertifioidusta puuvillasta kuten joogavaatteet, basic vaatteet ja printtikuvioiset vaatteet.

Assisi Garments kehrää myös luomupuuvillaa avaamassaan Spinning-tehtaassa. Luomupuuvilla ja myös koko toimitusketju ovat Reilun kaupan- ja GOTS-sertifioidut.

People Treen ja Assisi Garments -yritysten tiivis kumppanuus tarkoitti, että he saavuttivat ensimmäisinä kehittyvissä maissa koko toimitusketjulle GOTS sertifikaatin ( Global Organic Textile Standards).

Perustaja Sr Vineetha esittää kiitokset: ”People Tree auttoi meitä innovoimaan ja edistämään parhaita liiketoimintatapoja. Ilman tätä vahvaa kumppanuutta emme voisi saavuttaa näitä. Tuemme monia perheitä, jotka ansaitsevat elantonsa valmistamalla luomupuuvillavaatteita Assisi Garmentsilla. "

Mitä Assisi on tehnyt erilailla?

Assisi Garments on yksi ensimmäisistä sosiaalisista yrityksistä, joiden kanssa People Tree on työskennellyt. Fransiskaanien nunnien perustamana, se aloitti tarjoamalla koulutusta ja työtä kuuroille ja taloudellisesti heikossa asemassa oleville naisille.

Assisi Garments sijoittaa yhteisöön tukemalla erilaisia ​​sosiaalisia projekteja, kuten syöpäsairaalaa ja aids-kuntoutuskeskusta Etelä-Intiassa.

Katso video Assisi Garmentsista ja People Treestä:

 

SARP

Luomufarkkujen tuotannossa on otettu huomioon sekä ihmiset että planeetta.  SARPJEANS luomufarkkujen valmistukseen kuluu 90% vähemmän vettä kuin perinteisessä farkkutuotannossa. Ne on myös valmistettu GOTS -sertifioidusta 100% luomupuuvillasta.

People Tree on ryhtynyt yhteistyöhön Sarp Jeansin kanssa, jotka ovat muuttaneet pesu- ja viimeistelyprosessiaan veden ja energian kulutuksen vähentämiseksi sekä vahingollisten päästöjen ja jätteiden poistamiseksi.


SARP JEANS perustettiin vuonna 1983 Izmirissä, Turkissa, noudattamaan sosiaalisen vastuun ja kestävyyden periaatteita sekä toteuttamaan korkealaatuista tuotantoa. SARP JEANsilla on GOTS-sertifikaatti, ja vuodesta 2016 lähtien FWF (Fair Wear Foundation) on tarkastanut heidän toimintaansa.


Työntekijöitä koulutetaan ottamaan ympäristö huomioon ja pyritään säästämään mahdollisimman paljon sekä vettä että energiaa. Käytetyt värit ja pesuaineet ovat GOTS-sertifioituja.

SARP vetää myös vankilassa olleiden ihmisten kuntoutus- ja kotouttamishanketta ja on perustanut vankilaan tekstiilipalvelun.

Tämän lisäksi he toteuttavat puiden istutushanketta Turkin kuivilla alueilla ja ovat toistaiseksi istuttaneet 1000 puuta.